ניתוח החלפת מסתמים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

31/10/2009 | 12:30 | מאת: רונית

שאלתי, מהי רמת הסיכון בניתוח החלפת שני מסתמים, לאחר שלפני 27 שנה הוחלף מסתם לגבי בן 75?

הסיכון הניתוחי מחושב לפי המאפיינים של החולה, הכוללים גם גיל ואת העובדה שזה ניתוח חוזר. אולם יש מאפיינים נוספים: תפקוד החדר השמאלי, תפקוד כילייתי, אירועים מוחיים בעבר, ומחלות נלוות נוספות.לפי טבלת ה-Euroscore , שהיא כלי גס לחישוב הסיכון, הרי אם אין לו שום גורמי סיכון נוספים, מה שנדיר בגילו, הרי גילו וניתוח חוזר בלבד נותנים 10% סיכון, ולפי ניסיוננו צריך להפחית זאת לחצי. כלומר הסיכון ללא גורמי סיכון נוספים הוא כ- 5% תמותה (95% הצלחה), ויש כמובן גם את הפקטור בשטח:האם המנתח מנוסה בניתוחים אלה.

01/11/2009 | 21:54 | מאת: רונית

תודה רבה לתשובה המהירה. לאחר הצנתור התגלה כי יש צורך גם בשלושה מעקפים (אומנם לא עורק ראשי)ועל כן הסיכון ודאי עולה. יחד עם זאת, אני מבינה כי נעשים ניתוחים רבים הכוללים גם החלפת מסתמים וגם מעקפים ובדרך כלל כאשר כבר מנתחים מבצעים זאת יחד.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח