תיקון מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

19/08/2011 | 23:33 | מאת: ניב

האם תיקון המסתם בשיטה הזעיר פולשנית פחות מסוכן מאשר בשיטה של פתיחת בית החזה?, למשל בגלל פחות סיכוי לזיהום? מה ההבדל מבחינת אחוזי ההצלחה של 2 סוגי הניתוחים? האם ניתוח בזיטה הזעיר פולשנית , עם רובוט דה וינצ'י, הנעשה במקרים רבים בארה"ב , בטוח יותר או בעל יתרון על הניתוח הידני בשיטה הזעיר פולשנית? בתודה

1) מבחינת אחוזי הצלחה, הרי בידיים מיומנות הם אמורים להיות זהים.במקרים בודדים, כאשר מדובר בניתוח לב פתוח חוזר, בחולה בסיכון גבוה, יש לגישה בפתיחת חזה מהצד, ולא דרך הפתיחה הקודמת, יתרון מסויים.בסקר חסר פניות שנעשה על ידי האיגוד הבין לאומי לניתוחי לב זעיר פולשניים- ISMICS-, כן, יש דבר כזה,ואני חבר בו,הרי למרות שהם היו מוטים ורצו מאוד להראות שיש יתרון בגישה הזעיר פולשנית, הם לא הצליחו להוכיח שום יתרון לגישה הזו. זה נכון שיש פחות זיהומים בצלקת הניתוח בחזה, אך יש יותר הפרשות/ זיהומים בפתח הניתוח במפשעה המשמש להתחברות למשאבת לב ריאה. הניתוח בשיטה הזעיר פולשנית בעזרת רובוט הדה- ווינצי דווח ונוסה במספר מרכזים. אין לו שום יתרונות, רק חסרונות, והניתוח אף אורך שעות הרבה. השימוש העיקרי שלו הוא בגלל שלוש סיבות:פרסומת, פרסומת, ושוב פרסומת. באנשים צעירים יחסית שהצד האסתטי חשוב להם מאוד, יש מקום לשקול זאת מהסיבה האסתטית בלבד. החסרון: סיבוכי ההתחברות למשאבת לב ריאה דרך המפשעה,ככול שהם נדירים, עלולים להיות קשים מאוד, וכמעט לא קיימים כלל בשיטה הרגילה. אני מקווה שעשיתי לך קצת סדר במידע. בברכה, פרופסור סמולינסקי

24/08/2011 | 19:59 | מאת: ניב

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח