בעיות אחרות התגלו בצינתור

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

03/01/2011 | 21:39 | מאת: רואן

שלום רב. עברתי צינתור לב שהיה מתוכנן לפני ניתוח לב לסגירת מום מולד ASD VENOSUS . אבל בצינתור התגלו עוד בעיות אחרות לצערי. אחת מהן ניקוז שגוי של ורידי ריאה מימין כלומר נכנסים בטעות למקום שלא צריך לפרוזדור ימני אולי לא יודעת מה אמרו לי . דבר אחר ראו בצינתור שיש לי שנים של וריד נבוב עליון ..בנוסף לפתח בין הפרוזדורים. אני מאוד עצובה לא ציפיתי לתוצאות אלו ד"ר הסבר לי את המצב האם זה מצב מסוכן ?? האם אחרי ניתוח הכל יהיה בסדר ואם הניתוח נכשל ואם הורידים חזרו לטעות גם לאחר ניתוח?? מה הסימנים של מצב כאלה ( חוסר נשימה ..)?? תגיד לי הכל על מצב כזה עם ורידים נכנסים בטעות חור בלב ושני ורידים נבובים( הם נכנסים למקומם הנכון)... האם יש סיכוי לבצע את הניתוח דרך החזה במצב כזה??? תודה מראש

04/01/2011 | 12:00 | מאת: רואן

יש לי עוד שאלה בקשר למקום הניתוח האם דרך החזה הימני או באמצע ?? אולי תראה את תשובת הצנתור כפי שנכתב במכתב שחרור:- הרחבה קלה של לב ימני. חיבור לא תקין של ורידי ריאה מימין ، העליון מתחבר לוריד נבוב עליון ימני לעליה ימנית. התחתון מתחבר לאמצעי ושניהם מתחברים לעליה ימנית. חיבור תקין של ורידי הריאה משמאל לעליה שמאלית. קיים וריד נבוב עליון שמאלי מתנקז לסינוס קורונרי עם ניקוז לעליה ימנית. partial anomalous pulmonary venous connection Artial septal defect sinus venosus type גם רציתי לשאול האם צריך להתערב בגלל שני הורידים הנבובים או שזה רגיל ?? תודה מראש

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח