כריתה דו"צ + שחזור לפני הקרנות

דיון מתוך פורום  שחזור שד

26/06/2011 | 00:54 | מאת: יעל

שלום ד"ר מוסקונה, לאחר טיפולים כימותרפיים עברתי כריתה חלקית. למרות פתלוגיה נקייה, בשל הסתיידויות שהתגלו לפני הקרנות, עליי לעבור כריתה. החלטתי לכרות גם את הצד השני.(אמא נפטרה מסרטן. ) ברצוני לעשות שחזור מיידי.2 פלסטיקאים בכירים שהייתי אצלם, ממליצים בשלב זה לשחזר עם שתלי סיליקון. (בין השאר, בשל הלחץ להמשיך בטיפולים- הקרנות והורמונים). אונקולוגית תומכת. מבולבלת קצת ממה שקוראת על נזקי הקרינה שיכולים לקרות לאחר שחזור שכזה. דתעך? כמו-כן, פלסטיקאי אחד עובד עם רצועות אלודרם, השני עובד עם רצועות ביולוגיות מעגלים. האם אלודרם מוכח כטוב יותר, או ששניהם יוצרים את אותו אפקט? תודה.

10/07/2011 | 13:21 | מאת: ד"ר רוני מוסקונה

שלום יעל, תודה על פנייתך, שאלותייך מורכבות מאוד וברשותך אפריד אותן למספר חלקים. מבחינה רפואית אני מבין שקבלת הקרנות בצד החולה לגבי הצד השני כמובן אין צורך בכך ברגע שהחלטת על כריתה דו צדדית הליך הטיפול עובר לשלב השחזור. מבחינה הכירורגיה פלסטית- שחזור יש לדעת שיש טיפול קרינתי גורם לנזק בלתי הפיך באזור המוקרן. פגיעה זו אינה זמנית אלא לתמיד ומתבטאת בעיר בבעיות ריפוי, הצטלקויות ונטיה לפתיחת תפרים וזיהומים בכל פעולה כירוגית באזור המוקרן בעתיד. מבחינת שתלי סיליקון הקרינה גורמת לאחוז גבוה מאוד של התקשות צלקתית סביב השתל דבר שמתבטא בשד קשה למגע. השימוש באלודרם או רצועות אחרות אינו משנה במאומה תופעות אלו, נהפוך הוא חומרים אלו זקוקים לאספקת דם טובה על מנת שיבלטו ברקמות וכאמור כל טיפול קרינתי גורם ככלל לפגיעה באספקת הדם באזור המוקרן כפי שציינתי קודם לכן. כעקרון מומלץ באזור מוקרן לבצע שתלים ע"י רקמות טבעיות- מתלים מהבטן או מהגכב. אבל מידת ההתאמה לפעולות אלו תלויה בידע נסיון ומיומנות של הרופא המנתח מקווה שעזרתי,

מנהל פורום שחזור שד