ניתוח הגדלת חזה לנשאית BRCA

דיון מתוך פורום  שחזור שד

29/01/2011 | 23:48 | מאת: בת

שלום ד"ר מוסקונה, האם היית ממליץ על ניתוח סיליקון להגדלת החזה (לא כריתה ושחזור) לנשאית BRCA? אני חוששת מניתוח כריתה מניעתית בינתיים, למרות שלא הורדתי את האפשרות. האם שתלי סיליקון יכולים להפגע מאוחר יותר במידה ואזדקק לטיפולי כימותרפיה או הקרנות? האם צריך להוציא אותם על מנת לטפל במחלה? תודה

01/02/2011 | 15:35 | מאת: ד"ר רוני מוסקונה

שלום רב, בעיקרון אין מניעה לעבור הגדלת שדים לנשאיות BRCA ניתוח כריתה ושחזור מיידי מונע, הוא ניתוח טוב בתנאי שמבצעים את הפעולה הנכונה אותה אפשר לקבוע רק אחרי בדיקה. שתלי סיליקון עמידים לטיפול כימוטרפי אבל עלולים להגיב בהתקשות בעט הניתוח. ד"ר רוני מוסקונה

מנהל פורום שחזור שד