כריתה מלאה ושחזור השד

דיון מתוך פורום  שחזור שד

04/10/2009 | 14:43 | מאת: א

דוקטור שלום אני נמצאת עכשיו בטיפולים כימותרפיים,נשאית brca1 בעבר חליתי בסרטן שחלות ורחם עברתי כריתה מלאה והסרטן חזר לשד אחרי 5 שנים. אני מעוניינת לעבור כריתה מלאה.כמה זמן אחרי הטיפולים נתן לבצע ניתוח ושחזור? האם כל השיחזור מתבצע באותו הניתוח?מה זמן ההחלמה?

08/10/2009 | 13:46 | מאת: ד"ר רוני מוסקונה

שלום רב, במקרים כמו שלך עדיף לבצע כריתה דו צדדית של השדים ושחזור מידי. זמן ההחלמה נגזר מסוג השחזור אותו תבחרי. אפשר לבצע את השחזור כחודש לאחר סיום טיפולים כמותרפיים. בכל מקרה רצוי לקבל חוות דעת ממנתח פלסטי העוסק בתחום זה. שיהיה בהצלחה ד"ר רוני מוסקונה

מנהל פורום שחזור שד