מיקרוכרורגיה לאחר שתלי סיליקון

דיון מתוך פורום  שחזור שד

18/01/2010 | 13:31 | מאת: זהר

שלום לך עברתי כריתה עם שחזור מיידי (ראשוני) לפני כחצי שנה. השתלים לא נמצאים במיקום סימטרי ועדיין לא בוצע ניתוח תיקון כי אני אחרי הקרנות (שלא פגעו בשד). אני לא אוהבת את שתלי הסיליקון, זה מרגיש לא שלי. אני לא אוהבת להרגיש את הגבשושיות של הסיליקון מתחת לעוא ואת זה שאין לי שומן בכלל בחזה והוא כל כך קשה. אני חושבת לבצע ניתוח מיקוכירורגיה אצל ערן בר מאיר. הרופא שניתח אותי בכריתה והשחזור (פרטי) אמר לי שהוא לא מבצע ניתוחי מיכרוכירורגיה כי יש הרבה סיבוכים ולמה לי להסתבך עם זה. שאלתי - האם מגיע לי ניתוח תיקון אם אני לא חיה בשלום עם השתלים? האם כדאי באמת להסתכן בניתוח כזה - מבחינת סבל/אסטתיקה. האם יהיה ניתן אולי ל"רפד" את השתלי סיליקון בשומן שילקח מהבטן ולא לעשות ניתוח של השתלת כל השומן במקום שתלים?

18/01/2010 | 19:24 | מאת: ד"ר רוני מוסקונה

שלום רב, בכדי לענות על כל כך הרבה שאלות אני צריך פרטים נוספים א. איזה סוג שחזור מידי עברת? ב. האם את באמת רזה? משקל? ג. האם השתל "יושב" מתחת לשריר בית החזה? ד. איזה סוג שתל השתמשו ? ה. הניתוחים מהמיקרוכירורגים מהבטן, מותנים בזה שכמות השומן במקום רבה, ואכן הם ניתוחים מאוד ארוכים, מעל 10 שעות ניתוח, ומחייבים צוות רופאים מיומן בתנאים טובים של מעקב כי קיים אחוז גבוה יחסית של ניתוחים חוזרים בטווח של שעות.

18/01/2010 | 22:34 | מאת: זהר

אכן יש לי עודפי שומן ניכרים בבטן. אני שוקלת מעל 80 קילו כך שלבטח אפיק תועלת ממתיחת בטן. את הניתוח הראשוני עשו פלסטיקאי וכירורג מהבולטים בתחום.הפלסטיקאי השתמש בשתלים עגולים מסוג מנטור והסביר לי שבשלב ראשון הוא מניח את השתלים רק כדי לשמור על העור ובשלב שני, חצי שנה מההקרנות, ניפגש שוב והוא יסדר, יעגל ויחליף שתלים. הבנתי שיריעות אלודרם יעלו לי כ 5000$ + וזה הוביל אותי לחשוב שאולי הייתי מעדיפה להשקיע את הכסף הזה במיקוכירוגיה ושילקח שומן מהבטן במקום יריעות אלודרם. מה דעתך? האם אתה מבצע ניתוחים מסוג זה? מה זאת אומרת ניתוח חוזר בטווח של שעות, למה שעות? אם כך, אי אפשר לבצע ניתוחים כאלה באופן פרטי?

מנהל פורום שחזור שד