שחזור אחרי כריתה חלקית

דיון מתוך פורום  שחזור שד

04/10/2009 | 07:05 | מאת: מירי

רציתי לברר - במידה שאני מעוניינת לעבור שיחזור אחרי כריתה חלקית האם עליי לפנות לכירורג שד שביצע את הכריתה? האם מקובל לשחזר כריתה חלקית? יש לי שד קטן ונוצר פער שמציק לי..

08/10/2009 | 13:43 | מאת: ד"ר רוני מוסקונה

שלום מירי, כל אישה המועמדת לכריתה חלקית או מלאה של השד מומלץ שתקבל יעוץ טרם הניתוח מכירוג פלסטי . במקרה של כריתה מלאה המנתח הפלסטי יתן לך מידע על הסוגים השונים של שחזורים ומועד העדיף לביצוע, דהינו מידיי או מאוחר. לגבי כריתה חלקית ההחלטה לביצוע שחזור תלויה בצורת ובגודל השד וכמות הרקמה אותו מתכנן הכירוג להוציא. בכל מקרה יכול המנתח הפלסטי לייעץ בקשר סוג החתכים בשד מקווה שעזרתי ד"ר רוני מוסקונה

מנהל פורום שחזור שד