בצקת מוקשה/סרומה לאורך צלקת בגב

דיון מתוך פורום  שחזור שד

04/12/2013 | 13:43 | מאת: קטיה לפיד

לפני 4 שנים עברתי כריתה ושיחזור דוצ עם ממתלה מהגב. לאחר שנתיים מהניתוח נוצרה התקשות לאורך הצלקת בגב שאינה נעלמת. סוג של דבשת...הרופא הפלסטיקאי בבית חולים הציע להסיר בניתוח את ההתקשות. האם זה מקובל? האם זה נעלם לגמרי ולא חוזר? והאם יש צורך בנקז לאחר הניתוח? תודה מראש. בברכת חג שמח

הי קטיה, את מתארת מצב של צלקת קלואידית או היפרטרופית. זהו מצב נדיר יחסית שבו יש ריפוי יתר והצטלקות יתר של קו החתך. במידה ואכן זהו המצב יתכנו שתי סיבות שגרמו לכך: האחת נטיה טבעית של גופך ליצר צלקות שכאלו והשניה מתח רב שהיה על קו החתך (דבר נפוץ בשחזור מסוג זה). הטיפול בצלקת שכזו הוא משולב בד"כ. כריתת הצלקת היא אופציה טובה אך עליך לדעת שהתופעה עלולה לחזור ויתכן שכדי להפחית הסיכון לכך עליך להצמיד מדבקות סיליקון ואף להזריק סטרואידים במינון נמוך לצלקת החדשה. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד