נשאית אחרי ירידה גדולה במשקל

דיון מתוך פורום  שחזור שד

17/09/2013 | 12:39 | מאת: דגנית

בת 43 , נשאית BRCA1 אמא נפטרה מסרטן שד בגיל 53 אחות נשאית גם כן אחרי ירידה במשקל של 42 ק"ג בעקבות זאת החזה שהיה גדול מאד "נפל/צנח" בצורה משמעותית. יש גוש שפיר בכל שד שנמצאו בבדיקת MRI שוקלת עכשיו כריתה מניעתית לעומת הרמה והקטנה של החזה מה עדיף?

הי דגנית, שני הניתוחים שונים זה מזה לחלוטין. הגדלה והרמת שדיים אינו ניתוח שאני ממליצה לעשות באשה נשאית גנטית שכן הניתוח צפוי להקשות על אבחון ממצאים עתידיים בשדיים. כך שבמידה ואינך מעוניינת כרגע לעבור כריתה מניעתית של השדיים אלא להמשיך במעקב בלבד, עדיף ובטוח יותר שלא לבצע ניתוח קוסמטי. בהצלחה.

מנהל פורום שחזור שד