כריתה מלאה ושחזור

דיון מתוך פורום  שחזור שד

11/10/2009 | 21:50 | מאת: חופית

שלום, אני בת 28, עברתי למפקטומי בשד ימין וכעת אני בטיפולים כימותרפיים. אני נשאית של BRCA1 אני די נעולה על ביצוע כריתה מלאה ושחזור ב2 השדיים . הכירוגית שלי לא ממליצה , והאונקולוגית ממליצה לחכות כשנתיים שלוש. מה המלצתכם בנושא? איפה אני יכולה להשיג רשימה של כירוגיים פלסטיים מומלצים בתחום זה?

12/10/2009 | 20:28 | מאת: ד"ר רוני מוסקונה

שלום חופית, ההחלטה על ביצוע כריתה מונעת דו צדדית היא שלך בלבד, הוכח מדעית כיום שאין שום טיפול מונע ברפואה שישתווה לכריתה מונעת של השדיים במניעת גידול ממאיר. לא ברורה לי המלצת הכירורגית והאונקולוגית למה שנתיים ולא 5 או 8. רשימת הפלסטיקאים נמצאת באתר האיגוד, רצוי רק לברר למי יש נסיון בתחום זה. שיהיה בהצלחה, ד"ר רוני מוסקונה

מנהל פורום שחזור שד