בעיות אכילה באלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

07/11/2009 | 22:37 | מאת: יעל טל

אמי בת 90 אובחנה כחולת אלצהיימר לפני 4 שנים כמעט. טופלה בהתחלה בממוריט אחר כך הוסיפו לה ממוקס. עכשיו היא רק עם הממוקס. יש כבר בעיות בדיבור כמעט איבדה את העיברית שלה (חזרה לשפת האם שלה) לאחרונה יש סימנים לבעיות אכילה. יש להאכיל אותה וזה לוקח שעתיים עד שלוש שעות. מה זה אומר על מצבה ומה יקרה בהמשך?

08/11/2009 | 09:40 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

יעל שלום, לפי תאורך קיימת פגיעה מתקדמת, כפי שאת חשה בכך. חשוב להדגיש שקיים סיכוי גבוה לאור המהלך שאת מציינת, שהגורם איננו אלצהיימר או אלצהיימר בלבד. רצוי לבצע הערכה יסודית לזיהוי גורמים הניתנים לטיפול גם בשלב זה. הסיבה היא שזיהוי גורמים כאלה עשוי לייצב את המצב ואולי לשפרו. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל רפואי מרפאות "מרחב", רח' קרליבך 13, תל-אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר