אמי מאובחנת כחולת דמנציה מסוג אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

24/06/2010 | 15:44 | מאת: אורלי

שלום רב, אמי כבת 79 מאובחנת כחולת דימנציה מסוג אלצהיימר, נראה שהיא סובלת מדימנציה ווסקולרית, יש כדורים שהיא מקבלת , ממוקס בבוקר ובערב, אלקטרוקסין בבוקר ודיזאטיאזיד ואספירין, בצהריים ויטמינים ברזל ובי 12 ,בערב אסנטנה וממוקס,ויטמין די,רסיטל ומקרופירין לשומנים בדם. רצוי לאמר שאין לאימי כרגע שומנים בדם והלחץ דם שלה מאוזן, אבל עדיין הרופאת משפחה ממשיכה לתת לה והיא לא מתכוונת להוריד לה את זה, התייעצתי לגבי מתן הכדורים ולקיחתם בביה"ח הדסה "עין כרם" בעזרה לקשיש ונאמר לי שכך זה בסדר וזה לא יגרום לה לבעיות. לאימי יש בעיה של טחורים שנוצרה לה לאחר לידות והזנחה של שנים רבות, עברה ניתוח בשנת 2000 ולא יכלו להוריד לה את העור המת מסביב, היא סובלת שנים ולא מנגבת בנייר והלכה לבית חולים בשל כך וכך הבנו שהיא צריכה מטפל צמוד, היא לא מודעת למה שהיא עושה בניגוב הצואה ואומרת שזה נגרם לה מהטחורים (נראה לי ולפסיכוגיריאטר שזו הזנחה שנוצרה עם השנים בפיזי +בעיה דימנטית שנוצרה ואינה יכולה להסתירה בערך 6 שנים,אולי בכך שלא לקחה שנים בצורה קבועה את האלקטרוקסין, משום שהיתה לה בעיה בבלוטת המגן וכמו כן כרתו לה את הבלוטה בתחילת שנות התשעים. וגם הכדור ללחץ דם אז היה נורמיטן ודיצטיאזיד שאולי לא לקחה דרך קבע והשומנים בדם - הכולסטרול הגבוה, ביחד הובילו לבעיה דימנטית מה דעתך? לפי מאמרים יש צדק בדבריי והפסיכוגריאטר לא שלל את מחשבתי, ומה דעתך? לאימי השפה הינה חזקה ,רק היא החלה לנקד בכמה משפטים ורואים שטיפה ירדה בכתב.מבחינת השירים היא מעולה. גם מבחינה קוגנטיבית היא ירדה משאבי נפטר זה החמיר לה אין לה התמצאות של זמן ומקום כך אובחנה, וחייבת כמו שציינתי ,מטפל צמוד. אגב מבחינת דיבור אימי מתפקדת. לאחר מות אבי היתה בדיכאון והחליטו לתת לה רסיטל, אגב לקח לנו חצי שנה להבין שהבלבול שלה זה מחלה בכלל. ועכשיו יש לה בעייה של טעמים, אך גילנו שזה אולי לא בשל מחלתה אלא בגלל השיניים והפלטה של התותבות ,רק אחרי התיקון שהיא צריכה לבצע נדע אם זה בשל המחלה. חוץ מזה היא הולכת 4 פעמים בשבוע למעון יום, ובתור הילדה שלה הבאתי לה ערכה בריאותית מטעם בית אבות משען,היתה לה תקופה מתנדבת ומאז עזבה באוגוסט חלה ירידה איטית ובחודשים האחרונים זה החמיר. מה ניתן לעשות למענה? האם יש אפשרות בכלל שבמבחן היא עומדת על mmsm 14/30. ועוד משהו אני 7 חודשים אחרי לידה ויש לי בעיות לעיתים של חוסר ריכוז וחולשה ,אני בשנות השלושים לחיי. יכול להיות שאני במצב גנטי כמו אימי או שזה תופעת אחרי לידה ולחץ? בוא נגיד שמצבה מלחיץ אותי ואני מפחדת מעט, האם אפשרי לעבור בדיקה או שזה סתם יפחיד אותי? (אגב בדקה אותי פסיכיאטרית משיב"א ואמרה לי שאין לי בעיות של קשב וריכוז.) חשוב לציין שאני הולכת לבקר אותה עם התינוקת וזה מאד משמח אותה, בכלל הנכדים עושים לה שמחה בלב והיא עוזרת לילדיה, אני מחפשת עבורה דרכים לעזור לה אבל אין לי הרבה כלים. מה דעתך? אודה לתשובתך.

27/06/2010 | 14:54 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום אורלי, לגבי בדיקתה של אמא - המקרה מפורט ודורש התייחסות. בתיאום איתנו ניתן יהיה לתאם סריקה. בברכת בריאות טובה, ד"ר א. ורטמן, מנהל מרפאת "מרחב", קרליבך 13, תל אביב, 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר