ירידה קוגניטיבית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

13/06/2010 | 14:33 | מאת: דוד

שלום רב! אימי בת 90 לפני שנתיים וחצי הייתה אצל רופא גריאטרי וכך כתב . יש שכחה של מטרת העשיה תוך כדי עשייה , איבוד חוט המחשבה ,חשיבה איטית,בעיות באוריינטציה בזמן. כבר אז לא זכרה את רוב התרופות שלקחה, ירידה קוגניטיבית ע"ס האנמנזה לעיל של שכחה וירידה תפקודית ב mmse צברה 10/30 עם שיתוף פעולה חלקי. הירידה בזיכרון מתוארת כהדרגתית. דיכאון-מצב רוח ירוד עם תכנים של עצבות וחוסר אונים. במבחן לאיתור דיכאון 7/10 חיובי . יש מקום לטיפול ב sri . לא מקבלת זאת כיום. נמצאת בבית אבות. שאלתי נאמר לי על ידי חברים שהיו עם אמם אצל רופא נוירולוג שהומלץ על memory + aserna או ebixa / memox יחד על מנת להאט את תהליך המחלה . כמובן שמאז שנתיים וחצי מאז מצב הזיכרון שלה ירד בצורה חדה אבל עדיין יש זיכרון , האם אמת שתרופות אלה יכולות להאט את המחלה ? או שבמצב כה מתקדם של המחלה אין טעם יותר לקחת גלולות להאטה?

13/06/2010 | 15:11 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

דוד שלום. על מנת שאוכל להתייחס בייתר דיוק לשאלתך, אנא פרט לנו(אפשרי בפקס) את פרוט המחלות הכוללות מהן סובלת אמך ואילו תרופות היא לוקחת. בברכה ד"ר אלי ורטמן-מרפאות "מרחב" קרליבך 13 תל-אביב 03-5613737

מנהל פורום אלצהיימר