תרופה בשם אביקסה או ממנטין

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

25/07/2017 | 19:12 | מאת: רונית

שלום רב, אבי בן 81 ואובחן עם אלצהיימר. הוא מקבל כשנה ממוריט. הוא עדיין מזהה קרובי משפחה אך זקוק להפעלה והשגחה ולא זוכר מה עשה אתמול.עברה כשנה מאז האבחון והוא עבר שוב תשאול ונאמר שאין הדרדרות אולי גם כיוון שעבדנו עמו בבית. הרופאה שאבחנה אותו לא הציעה אביקסה, ביקשתי מאמי שתשאל אם להוסיף אביקסה כיוון שקראתי על התרופה והרופאה השיבה שאפשר. קראתי שמוסיפים את התרופה במצב בינוני, אני לא יודעת באיזה שלב אבי נמצא אבל אם התרופה עוזרת מדוע לא לתת אותה לפני שאדם מגיע לשלב בינוני? האם ניתן לתת אותה לפני כן? תודה

27/07/2017 | 22:45 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרונית שלום, תודה של שאלתך. מספר היבטים לה: 1. טוב שאתם עובדים עם אביך בבית כדי לשמור על הקיים ככל שניתן. 2. את הנקודה בה מישהו נחשב כבשלב בינוני ניתן להגדיר ביותר מדרך אחת, ואני מהסס לקבוע קביעה כלשהי לגבי אביך מבלי שראיתיו ובדקתיו. 3. העתוי של תוספת תרופה היא החלטה פרטנית. אם יעילותה של תרופה נבחנה בחולים במצב בינוני - לעתים קשה להסיק אם תהיה יעילה, ובאיזו מידה, גם בחולים במצב קל יותר. 4.אם הרופאה אומרת שניתן להוסיף ממנטין - אז כדאי לעשות זאת, בהנחייתה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר