תופעה של הזיות שחולפות ללא טיפול.

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

17/04/2017 | 13:41 | מאת: ג.ע

שלום, אמי בת 92 ניצולת שואה ,תשושה מתהלכת בקושי רב עם הליכון ,מטופלת בביתה ע"י עובדת זרה. ב2013 נבדקה ע"י רופא פסיכוגריאטר וניקבע שיש התחלה של דמנציה לפני כשנה וחצי עקב החמרה במצבה נבדקה ע"י רופאה פסיכיאטרית ובהמלצתה הוחל בטיפול clopixol היה שיפור במצבה ,מזה כמה חודשים אימא נכנסת למצב מוזר ,של חוסר שינה בלילה והזיות קשות ,אי שקט ,בלבול , היא נחלשת מאוד מתקשה בהליכה ,לא מדברת לעניין אחרי כמה ימים המצב עובר והיא חוזרת לדבר לעניין מתחזקת מסוגלת ללכת עם הליכון. אני לא רוצה לטלטל אותה לרופאים ובטח לא לבתי חולים שאיש לא מתייחס לאנשים כמוה ,אך אולי תוכל להסביר לי האם זה אלצהיימר ויש עליות וירידות קיצוניות כל כך,או שזה מצריך ברור. בתודה ג.ע

18/04/2017 | 18:05 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לג.ע. שלום רב, זה מצריך בירור. אולי רופאה המטפל יוכל לקדם כמה בדיקות (תחילה ישמע בפירוט מה קורה) מבלי שיהיה צורך להריץ אותה באופן אישי ממקום למקום. לחליפין - בדיקה ממוקדת במסגרת חדר מיון (ביום שהוא לא נופל מן הרגליים) בעת אחד מפרקי הזמן האמורים. עדיף להגיע בשעות הבוקר. היתרון שניתן להנגיש את הבדיקות והמומחים הרלוונטיים אליה. דברו עם רופא המשפחה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר