אנגיואדמה?

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

18/05/2012 | 02:14 | מאת: שרון

שלום רב, אני בת 45. ב - 11 שנים האחרונות התגוררתי מחוץ למדינה. לפני 9 שנים התחלתי להתנפח בעיניים ובשפתיים וגרד ואדמומיות כעור של פיל. טופלתי בסטרואידים ואנטי היסטמין לעיתים לוריד. לאחר שנה של התקפות חוזרות ונשנות אותרתי כחולת צליאק. לאחר שהתחלתי בדיאטה נטולת גלוטן כל התופעות הללו נעלמו כלא היו. לפני 4 וחצי שנים ילדתי את ילדי השלישי ומספר חודשים לאחר הלידה התחילו הנפיחויות שוב והגרד. לאחר בירור מקיף הובהר לי שיש לי אנגיודמה ואורטיקריה. טופלתי בסטרואידים מספר חודשים. דגימת דם שלי נשלחה למעבדה בקופנהגן ושם נמצא שכמות האנטי היסטמין שלי היא פי שלושה מהממוצע. על מנת להוריד אותי מהסטרואידים טופלתי בציקלוספורין. מאז מזה כ3 שנים לא סבלתי מהתקף . האם אני סובלת מאנגיודמה תורשתית או שזה נשמע כרוני? תודה

05/07/2012 | 22:01 | מאת: טלי לוי

שלום שרון התופעות שאת מתארת אינן מתאימות לתופעות של אנגיואדמה תורשתית טלי

06/07/2012 | 13:43 | מאת: דר' אבנר רשף

אבל הגישה הטיפולית שונה מאשר באנגיואדמה תורשתית רצוי שתיבדקי על ידי מומחה לאלרגיה מתן ציקלוספורין (או טיפול מדכא-חיסון אחר) מחייב מעקב קפדני במרכז המתמחה במחלות מערכת החיסון

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית