האם זה ANGIOEDEMA ?

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

25/05/2010 | 21:38 | מאת: ויקי

שלום , אני בת 22 וסובלת כבר תקופה של כמעט 3 שנים מכאבי בטן -התקפים מאוד חזקים של כאב , שלשולים ובחילות, חום בדרך כלל אין נבדקתי אצל גסטרואנטרולוג רבות ועשיתי בירור נרחב של בדיקות ללא הבחנה סופית , תמיד הועלו השערות אך לא הגיעו להבחנה.. לאחרונה רופאת המישפחה שלי שלחה אותי לבצע בדיקות דם וכשהגיעו התשובות : C1 ESTERASE INHIB- L נמוך לא רשמתי כמה GGT - 45 PLT- 468 IRON- 158 היא טענה שכניראה שמדובר באנגיואדמה . יש לציין שאני סובלת בנוסף מבלס פאלסי שחזר בפעם החמישית שהפעם אני כבר 4 שבועות ללא שיפור כמעט , קיבלתי טיפול סטרואידים וזובירקס + פיזיוטרפיה וגם דיקור + טוינה . האם זה באמת נראה כמו אנגיואדמה ? מה עוד יכול לעזור באיבחון חוץ מC1 ? אשמח לתשובה בהקדם ותודה מראש ... ויקי .

25/05/2010 | 21:58 | מאת: ויקי

רציתי לציין אחרי קריאה על המחלה שאין לי בצקות או התנפחויות בגוף לא בגפיים ולא בפנים . האם המחלה יכולה להתבטא רק בבצקות במעיים בלי בצקות בשאר הגוף ? תודה !

26/05/2010 | 18:17 | מאת: טלי לוי

ויקי שלום, אם רמת האנזים C1 ESTERASE INHIBITOR אצלך נמוכה מהנורמה (בנוסף לתסמינים הקליניים אותם את מתארת) אז יש סיכוי שאכן מדובר באנגיואדמה- תורשתית או נרכשת. אני מציעה שתפני לאחד ממרכזי הטיפול לאנגיואדמה לצורך המשך בירור, אבחנה וטיפול: http://www.edema.co.il/page.asp?id=5 אם תרצי אשמח גם לכוון אותך דרך המייל או בטלפון, את מוזמנת ליצור עימי קשר [email protected] רק בריאות

C3, C4, C1Inhibitor protein, C1Ihibitor activity מתבצעות בקופת חולים (פרט לאחרונה שמתבצעת רק ב"שיבא")

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית