האם האנגיואדמה חזרה אחרי 20 שנה ?

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

18/03/2010 | 12:48 | מאת: אמיר

הנני בן 36 וכבר כשבוע שיש לי בצקות בכל חלקי הגוף, הבצקות התחילו באותו היום שבו חליתי בדלקת גרון עם חום (במשטח הגרון נמצא חיידק סטרפטוקוק) מהיום הראשון שבו חשתי בכאבי הגרון לקחתי נורופן לשיכוך כאבים ולאחר יום אנטיביוטיקה רפאפן, הופנתי למיון ובדיקות הדם (ספירת דם וכימיה) היו תקינות ושחררו אותי עם מתן של התרופה TELFAST. בהיותי צעיר מגיל 14-17 לפי כל התסמינים שקראתי חליתי במחלה אנגיואדמה תורשתית אבל אז לא ידעו לאבחן מה היה לי וביקרתי בעשרות מרפאות בכל הארץ ללא הועיל ופתאום התסמינים חלפו לעשרים שנה (בהדרגה תוך שנה) והנה עכשיו נראה כאילו המחלה חזרה, האם ייתכן הדבר שהמחלה חוזרת לאחר 20 שנה ? אם לא אז מה פשר כל הבצקות שאני לוקה בהם כבר שבוע שלם ?

06/04/2010 | 13:37 | מאת: ליאור

המחלה קיימת תמיד, פשוט לא תמיד יש את ההשפעות שלה. יש חולים שלא היתה להם מעולם אף תופעה. מאנשים שאני מכיר (אני לא רופא ולא עשיתי סטטיסטיקה) התופעות מתגברות עם הזמן (יותר אגרסיביות, יותר תכופות ביותר מקומות), אך עם גיל מסוים זה מתחיל להחלש. הסיבה לבצקות לא חייבת להיות אנגיואדה. כדי לבדוק אם יש לך אנגיואדמה צריך לעשות בדיקת דם. אני ממליץ לך לבדוק את זה. אשמח אם תעדכן בפורום לגבי הממצאים (סתם מסקרנות).

07/04/2010 | 11:12 | מאת: טלי לוי

שלום, תופעות אנגיואדמה תורשתית יכולות להתבטא בצורה שונה אצל מטופלים שונים. מכיוון שמעולם לא אובחנת באופן רשמי כחולה באנגיואדמה תורשתית אני מציעה לך לפנות לאחד מהרופאים המומחים למחלה על מנת לקבוע אם אכן מדובר באנגיואדמה תורשתית ולתת לך את הטיפול המתאים. להלן קישור לרשימת מרכזי הטיפול העיקריים בארץ: http://www.edema.co.il/page.asp?id=5 נשמח לשמוע עדכונים, בהצלחה!

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית