אבחון אנגיואדמה

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

22/11/2009 | 21:15 | מאת: שלג

קראתי את הכתבה שהופיע השבוע בעיתון מקור ראשון, ותיאור המחלה מתאים מאד לתופעה שהתרחשה אצל הבן שלי. הוא היום בן 7, ובשנים האחרונות פעמיים היה לו נפיחות קשה ובלתי מוסברת, פעם באיבר המין, ופעם בשפה העליונה, שעיוות לגמרי את הפה, אך לא היה מלווה בכאבים ועבר תוך יום יומיים. האם סביר שהוא סובל מאנגיואדמה תורשתית? למי פונים ואיך מאבחנים? אני בלחץ נוראי מאז שקראתי על המחלה. תודה מראש על התיחסותכם.

24/11/2009 | 16:07 | מאת: טלי לוי

שלום לך, איבחון המחלה הוא מאוד פשוט וכולל סיפור קליני (תיאור הסימפטומים לרופא) ובדיקת דם פשוטה. יש בארץ מספר מרכזים המתמחים בטיפול באנגיואדמה תורשתית- תוכלי למצוא פרטים נוספים באתר שלנו www.edema.co.il לשאלות נוספות את יכולה גם לפנות אליי למייל ואנסה לכוון אותך [email protected] טלי

שלום רב, אבחון של אנגיואדמה נעשה על ידי שילוב של בדיקת רופא (כולל תיאור המחלה ובדיקה גופנית) ובדיקות מעבדה. הבדיקות החשובות נקראות C3, C4, C1esterase Inhibitor ו-( Functional C1Inhibitor (activity רצוי להתייעץ עם רופאים שיש להם נסיון בתחום.

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית