אנגיואדמה לאחר טיפולים למלנומה

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

19/06/2014 | 17:15 | מאת: אבישי

שלום רב לפני 6 שנים טופלתי במכון אלה בתה"ש ע"י פרופ' שכטר ב TILL לטיפול במלנומה גרורתית ממנה סבלתי, לשמחתי הטיפול הצליח. לפני כחצי שנה התחילה נפיחות רצינית בשפה העליונה ובחצי מהפנים, דבר המציק לי (גם ויזואלית וגם תפקודית), ניסו לתת לי מס' טיפולים בהם הזרקות צלסטון לשפה, ללא הועיל. ביצעתי בדיקת C1 Esterase Activity והתוצאה היא 93%, ראשית מה זה אומר, שנית האם יכול להיות קשר בין הופעת האנגיואדמה לטיפולים שעברתי, לפי הרופאים במכון אלה יש כל מני תופעות לואי המופיעות לאחר שנים כתוצאה מהטיפול באוטואימוני שעברתי. תודה מראש

יש מצבים שונים של אנגיואדמה של השפתיים שאינם קשורים בירידה באנזים C1Inhibitor או במחלה התורשתית. לדוגמה: בצקת אלרגית כתוצאה מתרופות (בעיקר נגד כאבים או יתר לחץ דם), בצקת מקומית עקב רגישות לחומר כימי, מחלות של הפה והריריות ועוד.

29/06/2014 | 18:01 | מאת: אבישי

האם יש משהו שיכול להקל על הנפיחות, אני כבר כמעט שנה ללא שינוי, זה לא התקפם, אלא התקף אחד ארוך, הנפיחות לא יורדת. זה ממש מציק לי, הרופאים הרימו ידיים.

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית