האם ייתכן שזה אנג'יודמה אלרגית?

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

08/12/2012 | 11:39 | מאת: שיסל

שלום רב אני בת 25, כ 4 חודשים אני סובלת מנפוחויות בפנים אשר באות פעם בשבועיים, פעם בשלוש שבועות. בהתחלה הייתה התנפחות באזור לחי ימין, אחרי חודש זה התחיל גם בלחי שמאלת אחרי חודש זה התפשט לאזור השפתיים בצד אחד ולאחר כמה זמן גם לצד השני. יש לציין שכל פעם שיש נפיחות חדשה היא יותר חמורה. עד עכשיו קיבלתי קצת טיפולי אלרגיה שלא עזרו והרופא אחרון שהייתי אצלו המליץ לקחת למשך יומיים פעמיים ביום prednisone ברגע שזה מתנפח ואז לחזור אליו. היום התנפח לי בשפתיים באופן שבחיים לא התנפח לי, הרבה יותר חמור. השני אלרגולוגים שהייתי אמרו שהם לא חושבים שזה אנג'יודמה אך הרופאת עור שלי אמרה שהיא כמעט בטוחה שזה זה. עשיתי בדיקות c3 ב 4 והכל יצא תקין. האם יכול להיות שזה אנג'יודמה אלרגית כשזה רק מתנפח באזור הלחי והשפתיים?? ואם כן מה הטיפול לזה ולאן עליי לפנות? אשמח לקבל תשובה גם במייל אם זה אפשרי תודה מראש

14/12/2012 | 17:41 | מאת: טלי לוי

שלום, הופעת בצקות במקומות שונים בגוף (אנגיואדמה) היא תופעה שכיחה והגורמים לכך הם רבים. בצקות שאינן מגיבות לנוגדי אלרגיה או סטרואידים מצריכות בין השאר גם בירור של אנגיואדמה תורשתית. הבירור כולל- בדיקה ע"י רופא מומחה לאא"ת מסירת מידע על היסטוריה רפואית+סיפור משפחתי בדיקות דם למרות שהבדיקות שעשית יצאו לדברייך תקינות- כדאי לחזור עליהן במרכז לאא"ת (רשימת המרכזים העיקריים נמצאת באתר העמותה) ואם יש צורך ישנה אפשרות לבצע בדיקת דם נוספת שבודקת לא רק את הכמות של האנזים אלא גם את תקינות התפקוד שלו אם את זקוקה למידע נוסף או להכוונה את מוזמנת ליצור עימי קשר במייל [email protected] בהצלחה!

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית