התנפחות השפתיים והלחיים התחתונות

דיון מתוך פורום  אנגיואדמה תורשתית

30/03/2018 | 15:12 | מאת: צליל

שלום רב, אני מזריקה חומצה הילארונית בשנתיים האחרונות כל 8 חודשים למראה עצם לחי גבוהה (באותו חומר ואצל אותו רופא) בשבוע האחרון קמתי בבוקר עם שפתיים נפוחות ונוצרה לי בצקת בלחיים התחתונות, אפילו לא קרוב למקום שבו הזרקתי. יש לציין שעברו 4 שבועות מאז ההזרקה האחרונה ולעולם לא סבלתי מתופעת לוואי מאז שהתחלתי להזריק אינני אלרגית לאוכל, עונות מעבר ודברים נוספים. אני מאוד מתוסכלת כי לאחר טיפול בסטרואידים וטלפסט הנפיחות ירדה ממש במקצת ושבוע אחריי קמתי שוב עם שפתיים נפוחות האם יש קשר בין השניים ?

אם לא סבלת מבצקות בעבר ייתכן שמדובר בתופעה מוכרת של תגובה לגוף זר(מאוחרת) לרסטילן או ה"א מסוג אחר. רצוי להתייעץ עם מומחה לכירורגיה פלסטית.

מנהל פורום אנגיואדמה תורשתית