ילד בן 9 שאינו מצליח להירדם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

02/02/2016 | 16:55 | מאת: דן

לד"ר ינותן קושניר, שלום רב, בני בן ה 9 הובחן עם בעיית קשב וריכוז, כשאני משכיב אותו לישון ב 21:00 , הוא מבקש שאשאר איתו בחדר, הוא טוען ששומע קולות מפחידים, במידה ואני יוצא מהחדר הוא קם ומגיעה לחדר שינה שלי, בטענה שאינו מצליח להירדם, רק אחרי השעה 22:30 הוא נרדם כשאני בתוך החדר, במהלך הלילה הוא זז מקצה לקצה במיטה , מה אפשר לעשות? תודה דן

דן שלום, קיומם של פחדים/חרדות אצל ילדים הסובלים מהפרעת קשב הינו נפוץ. הקושי בשינה כמו שאתה מתאר נפוץ ביותר. המטרה העקרית היא לעזו לבנך להתמודד עם הפחדים ולהוריד את התלות בכם לשם הרגעה. ניתן לעשות זאת בצורה טובה מאוד דרך טיפול קוגניטיבי התנהגותי. כדאי לפנות לאיש/אשת מקצוע המומחים בסוג טיפול זה ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

03/02/2016 | 03:48 | מאת: דן

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים