תינוק בן 5.5 חודשים שמתעורר לבקש מוצץ...

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/01/2016 | 22:20 | מאת: נועה

שלום רב. התינוק שלי בן 5.5 חודשים וישן כל יום מ 20:00 עד 5:30 לפנות בוקר. ישן על הבטן כבר מגיל חודש ומאד פעיל בזמן שינה (היה זוחל בכל המיטה והיום מתהפך ולעיתים ישן על הצד). החל מהשעה 1 בערך הוא מתחיל לבקש מוצץ אחרי כל מחזור שינה ומיד נרדם חזרה או מקסימום תוך כמה דקות של התהפכויות... . איך ניתן לגרום לו לגלוש למחזור שינה נוסף ללא המוצץ? האם זה "עובר" מתישהו? תודה נועה

נועה שלום, כרגע העניין הוא לא המוצץ אלא היד וההורה שמביא אותו - זו אסוציאצית שינה. הוא לומד שרק כך הוא נרדם. בערך בגיל 8 חודשים תינוקות מסוגלים פיזיולוגית למצוא ולהרים את המוצץ לבדם, אז אפשר לשים להם מספר מוצצים במיטה ו/או "להתאמן עמם בהדרגה לקחת את המוצץ ולהוריד את ה"תלות" בכם ההורים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים