קשיי הרדמות בבן 13

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

30/12/2015 | 13:29 | מאת: אתי

ד"ר שלום, הילד של בן 13 אובחן מגיל 4 כ-ADHD. בכיתה א' לקח ריטלין והייתה השפעה לא טובה עליו היה מתוסכל, והמון בכי והתחילו לו טיקים. עברנו לקונצרטה גם ללא הצלחה. אחרי זה הפסיכיאטרית נתנה לנו אדרל התחלנו עם 20 מ"ג. ואח"כ ל 30 מ"ג אדרל. היה טוב כמה שנים של עדנה. שמחנו שהנה סוף סוף . השנה התחיל חטיבת ביניים התלונן על קשיי הרדמות בלילה. ובבית הספר התלוננו שהכדור לא עוזר. הנוירולוג הציע להחליף את הכדור לויואנס 50 מ"ג . תופעות השינה לא פסקו. וגם בית הספר ממשיך להתלונן שהילד לא קשוב לא מחובר. בבית הספר מאיימים לשים אותו בכיתה טיפולית. אני רוצה לציין שהבן שלי מאוד טוב בלימודים. ולהיות בכיתה קטנה זה לימוד יותר איטי ואחר . הילד מקבל גם טיפול פסיכולוגי תומך כל שבועיים. הנוירולוג הציע להביא לו 70 מ"ג ויואנס אז אולי הוא יהיה קשוב יותר. הבעיה שהילד לא ישן ומתוסכל נורא. אנחנו מרגישים שאנו בתוך מעגל שלא יוצאים ממנו. אודה על עזרתך . אתי

אתי שלום, הקשר בין הפרעות שינה ו ADHD הוא מורכב. ילדים רבים הסובלים מ ADHD סובלים גם מהפרעות שינה. חלק קשורות להפרעת שינה בפני עצמה, חלק לטיפול התרופתי, חלק לקושי התהגותי, חלק לחרדות וחלק לטיפול התרופתי לחרדות הנלוות. בכל מקרה כדאי שתפגשו עם מישהו/מישהי המומחים גם להפרעות שינה אצל ילדים עם קשיים מסוג זה. יש בתל השומר יחידת קשב מאוד טובה בניהולו של ד"ר מרטין עפרון. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים