שינה קטועה ולא מרעננת

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

22/12/2015 | 11:13 | מאת: ריקי

ד"ר יונתן שלום. אני בת 23, אמא לילד מתוק בן שנה ו8 ובהריון שבוע 10. מאובחנת כ10 שנים כסובלת מפיברומיאלגיה אך לשמחתי היא לא פעילה בשנים האחרונות ואני לא סובלת ממנה מבחינת כאבי שרירים, אך לטענת אחד הרופאים שהייתי אצלם התסמונת פוגעת ומפריעה לשלב השינה העמוקה, ולכן השינה שלי לא עמוקה ולא מרעננת. בתקופת הצבא היה זמן שהמתנתי למעבר תפקיד וישנתי מרבית שעות היום במשך תקופה של כחודש- ולהרגשתי זה שיבש לי את מנגנון השינה. מאז קשה לי יותר להירדם, אני נתפסת לכל רעש קטן ומתעוררת בקלות. כמובן שכשהילד התעורר בלילות (במשך כשנה וקצת) לא ישנתי רצוף, אבל גם לאחר שהפסיק להתעורר אני המשכתי להתעורר סתם. יש תקופות טובות יותר, אבל לאחרונה אני שוב מתעוררת בין 2-4 בלילה (ויש לילות שכמעט כל שעה), ולעיתים מתקשה להירדם בחזרה. כמובן שהשינה שלי לא מספקת ולא מרעננת ואני מוצאת את עצמי עייפה וחלשה בשעות היום- מה שמשפיע על מצב הרוח, הסבלנות ובכלל. מה אפשר לעשות בנושא?

הי סימטפומים של נדודי שינה הינם נפוצים מאוד בקרב אנשים הסובלים מפיברומיאלגיה. אבל יש כמה מחקרים שמראים את היעילות של טיפול התנהגותי קוגניטיבי בהקשר זה, בשיפור קשיי השינה. זה כיוון שבהחלט הייתי ממליץ עליו. כמובן לאחר הערכה של תמונת השינה שלך. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים