בעיות בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

01/09/2015 | 05:00 | מאת: לימור

היי, הילדה שלי בת שנתיים ו 4.. ואני בהריון מתקדם (תאומים) בחודש 8.. בתקופה האחרונה הילדה חוותה המון שינויים, כמו: פרידה מהכלב, מעבר דירה, כניסה למעון חדש, ולא מזמן גם מעבר למיטת נוער ממיטת תינוק. עד לפני כחצי שנה, היא היתה מקבלת את הבקבוק דייסה שלה במיטה אחרי טקס שינה מסודר ונרדמת במיטת תינוק.. אחר כך הגיעה תקופה שלא הייתה מוכנה להירדם במיטה שלה ולכן נרדמה בטיול בעגלה, או במיטה שלנו.. תמיד אמרנו שזה פיתרון זמני מאחר שאנחנו צריכים לעבור דירה ולקנות מיטה חדשה וכשתהיה את המיטה החדשה, זה ייפסק. המיטה הגיעה בשבוע שעבר, ומאז ועד היום, אנחנו עוברים מסכת עינויים קבועים! זה מתחיל בכך שהיא לא מפסיקה לבכות שהיא רוצה את המיטה שלנו, היא לא מוכנה להירדם אם אנחנו לא מסתכלים עליה ועד שסוף סוף נרדמת.. מתעוררת באמצע הלילה ובוכה שרוצה למיטה שלנו.. מה שגורר גם הכנה של מנת מטרנה נוספת כדי להרדים אותה (היא מבקשת). בימים הראשונים שלה בגן, הגננות "ריחמו" עליה לפני השינה, וישבו לידה עד שנרדמה בצהריים וכנראה משם זה התפתח גם לשינת לילה.. אמרתי להם להפסיק את זה חד וחלק. אפילו לא בהדרגתיות.. דבר נוסף שעשו בגן, אמרו להם שהם לא הולכים לישון, אלא לנוח ולכן בכל לילה חלק מהצעקות שלה הן "לא לישון, אני לנוח" (היא מאוד פקחית ויודעת שהולכים לנוח שעתיים, ולכן מתעוררת גם בלילה כל שעתיים). מצטערת על האורך.. אני מתחילה לומר נואש.. וכבר ממש קשה לי.. חייבת לטפל בזה לפני הלידה... תודה מראש!!

לימור הי, קשיים רבים מהסוג שאת מתארת נובעים מכך שהילד לא "מקבל" הכוונה הורית ברורה, קבועה וכזו שתוביל אותו/אותה להיות מסוגלים להרדם לבדם ולווסת את עצמם תוך כך. באופן עקרוני התערבויות בגיל זה נעשות עם ההורים, נמשכות זמן קצר ומאוד מאוד יעילות כדאי לך מאוד לפנות להכוונה מקצועית בנושא. בדרך כלל ניתן לראות שיפור אם מתנהלים נכון תוך זמן קצר ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים