בעיית הירדמות - ילד בן 10

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/08/2015 | 10:59 | מאת: דניאלה

שלום רב, מתנצלת מראש על אורך הפניה. מיזה כשנה לבני בן 10 יש בעייה סביב השינה. לפני כשנה החלו החרדות סביב ענין המוות. עם רדת הלילה החרדה היתה מתפרצת לו, הפחד למות או שאחד מבני המשפחה ימות. לפעמים חרדה זו גרמה לו להקיא. במצבים כאלו, היתי מתיישבת לידו ומנסה להרגיע אותו ע"י דימיון מודרך לסילוק הפחדים. כעבור זמן קצר הוא היה נרדם. הקושי הוא בהירדמות, אין התעוררויות בלילה. בנוסף נעזרתי בטיפול הומופטי ובביופידבק. הטיפולים עזרו לו בצורה חלקית. התקפי החרדה והקאות עברו. ניתן היה לשלוט ביתר קלות בפחדים שהגיעו עם רד הלילה. עדיין בלילות, נאלצתי לעמוד לידו או להיות בקרבתו עד שנרדם. לפעמים תהליך זה לקח כשעה. לאחרונה בעיית השינה שינתה צורה. הוא מרגיש שקשה לו להירדם, למרות שאני יושבת לידו (אולי זו הטעות), הוא כל הזמן מדבר, בשעה יכול לקום 5 פעמים לפיפי, אומר שהוא חייב להזיז את הרגליים וכל הזמן הטענה שלו שהעיניים לא נסגרות לו, למרות שהוא מאוד עייף, כל היום הוא מאוד פעיל בקייטנה ובמשחק עם חברים. היום הוא לא מדבר על פחדים, אלא על קושי להירדם. כל ערב אנחנו מקפידים על קריאה, דבר אשר יכול לגרום לרוגע לפני השינה שכחתי לציין שבני אובחן עם בעיות קשב וריכוז. לא מטופל על ידי ריטלין.נאמר לי שלפעמים לילדים כאלה קשה להירדם. אני יודעת שאסור לי לשבת לידו או לנסות ולהרגיע אותו כאילו הוא ילד קטן. יתכן שאני "מונעת" ממנו להתמודד עם הבעיה בעצמו ואולי בדרך שניסתי לעזור לו גרמתי לבעית התנהגות סביב השינה. אודה לך אם תוכל לתת לי עיצות כיצד לעזור לבני בדרך הנכונה. בברכה דניאלה

דניאלה שלום, הקושי נמשך זמן רב ומפריע לכם בצורה משמעותית. העצה הכי טובה שלי היא ללכת לאיש/אשת מקצוע שמומחים לטיפול בהפרעות חרדה/שינה כדי שיוכלו לעזור לכם לתכנן תוכנית וליישמה שתעזור לו להתמודד עם קשייו תוך כדי הוצאה הדרגתית שלך מהתמונה. השילוב של פחדים וקשיי שינה הינו נפוץ מאוד ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים