תינוקת בת 8 חודשים שנת בוקר וצהריים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

08/02/2015 | 19:15 | מאת: רועי

שלום תינוקת בת 9 חודשים, הוצאה בתחיל ינואר מהגן עקב דלקות אזניים חוזרות, ללא כאבים. תחזואר לגן בתחיל חודש מרץ. בעיקרון, הבעיה היא ששנת הבוקר שלה ארוכה וחזקה, ואילו שנת הצהריים קלה וקצרה. באופן כללי נרדמת עצמאית ביום ובלילה תוך 5-10 דק', הירדמות מלווה בעצבנות ובכי קל, ופעמיים שלוש כניסה שלנו לחדר להרגיע (בלי להרים) ולהחזיר מוצץ שנת לילה החל מ- 19:00-20:00, לפעמים פעם או פעמיים בלילה קמים להחזיר לה מוצץ. מתעוררת לרוב בין 05:30-06:30. מקבלת בקבוק לא לפני 06:00 (אף פעם לא אהבה במיוחד בקבוק, ולא דרשה אותו מיידית בבוקר), בדר"כ שותה 150-180 מ"ל בסביבות השעה 06:30. ערה למשך שעתיים, מקבלת שייק פירות, ואז נכנסת לשנת בוקר. נרדמת די בקלות לשינה זו, ואם לא מעירים אותה באופן יזום, יכולה גם למשוך שעתיים ושלוש רצוף, כלומר שינה חזקה וארוכה. בפועל אנחנו מעירים באופן יזום לאחר שעה וחצי בערך, בסבית השעה 10:30 (נדרש פתיחת חלון, נגיעה, קצת רעש). בשעה 12:00-12:30 עושים לה מקלחת בדר"כ, רו שמוותרים ומקלחים אחה"צ, ובכל מקרה ארוחת צהריים בסביבות 12:30-12:45, מנת מרק. חוזרת לישון צהריים בסביבות השעה 13:00. הירדמות זו גם כן עצמאית, אך קשה לה יותר, עצבנית יותר, נדרש לה יתר זמן. לאחר שנרדמת, מתעוררת תוך שעה, במקרים מעטים שעה וחצי, וגם זה אחרי שהתעוררה חצי מרגע ההירדמות. אם תופסים את זה בזמן, אז מצליחים להרדים שוב, ואם לא אז הלכה השינה. הבעיה היא שזה משפיע עליה, כי אז בשעה 16:00 כבר גמורה לגמרי, ונדרשת עוד שינה, אחרת מגיעה לארוחת הערב ולשנת הלילה בעצבנות. משפיע גם עלינו. עד שהיא נרדמת, עושים סידור שניים בבית, ואז היא כבר מתעוררת, לא נשאר לנו זמן למנוחה לעצמנו. במרץ כאמור גם תחזור לגן, נרצה שתהנה משנת צהריים איכותית, וגם לא לקבל בשעה 16:00 תינוקת עצבנית. גם בימים שלא יוצא לישון שנת בוקר ארוכה, או שאם במקרה התעוררה גם אחרי חצי שעה,זה לא שינה את שינה את שנת הצהריים שנותרה קצרה. מה ניתן לעשות על מנת להאריך את שנת הצהריים, עם או בלי קיצור שנת הבוקר. תודה

שלום, באופן עקרוני ההתנהלות מול שנת הצהריים צריכה להיות כמו בלילה, עם הקפדה על שעת שינה פחות או יותר רצופה, הרדמות עצמאית גם בצהריים והקניית הרגלים של חזרה לשינה גם אם מתעוררת לאחר זמן קצר. יתכן כי ברגע שתחזור למסגרת במרץ בצורה מסודרת המצב ישתפר

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים