בעיות שינה בגיל חודשיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

11/10/2014 | 09:58 | מאת: אמא עייפה

שלום! הקטנציק בן חודשיים. מכיל שלושה שבועות (פחות או יותר במקביל להופעת הגזים), השינה שלו במהלך היום הפכה לסיוט. הוא נרדם רק על הידיים או בהנקה, אבל ממש נאבק בשינה, מתפתל כל הזמן, כאילו מתמתח ומתעורר. נראה שהוא לא נכנס לשינה עמוקה גם לא לאחר עשרים דקות בהן הוא ישן לא רגוע על הידיים, ומתעורר כשמעבירים אותו לעריסה, גם אם המעבר היה חלק. ניסינו עיטוף, השכבה על הבטן, החשכה של החדר, רעש לבן - לא עובד. לציין שעד גיל 3 שבועות הוא ישן נהדר במהלך היום... בלילה הוא נרדם לרוב אחרי הנקה, מועבר לעריסה ואנחנו עוטפים אותו, והוא ממשיך לישון עוד 4 שעות בערך. אני נורא מתוסכלת, חסרת אונים, ומיותר לציין - עייפה. הילד עייף ועצבני, וכל שינה שלו במהלך היום היא ממש מאבק. מה הסיבות לכך? מה אפשר לעשות כדי לעזור לו? יכול להיות שכל הבלגן הוא בגלל גזים? (למרות שאני ממש לא בטוחה שזה המצב...). הצילו!

אמא עייפה שלום וחג שמח, החודשים הראשונים יכולים להיות בהחלט מאתגרים מבחינת השינה. הייתי שולל דרך רופא ילדים גורמים שיכולים להשפיע על השינה (למשל קוליק). באופן עקרוני ההמלצות בערך מגיל 3 חודשים הן: להשכיב ולהעיר את הילד בשעות קבועות, להקפיד לשים אותו במיטה ישנוני אבל לא ישן (כך שלא יפתח תלות בכם להרדם), להקפיד על טיולים וחשיפה לאור בשעות הבוקר. בנוסף, חשוב לא ליצור "אסוציאציות שינה", כלומר גורמים בהם הילדים תלויים כדי להרדם. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים