חלומות רעים סיוטים ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

27/08/2014 | 15:10 | מאת: יעל

הבת שלי בת 6 פלוס התחילה לסבול מנדודי שינה היא ממש מפחדת להרדם ומתעוררת באמצע הלילה ומתקשה לחזור לישון היא חולמת חלומות רעים ואומרת שהיא ממש רועדת... נתתי לה לישון לידי ומיד נרדמה אך מצב זה לא שייך איך אני יכולה לעזור לה?? אני מנסה להרגיע אותה ולהגיד לה על מה לחלום שיעשה לה טוב אבל זה לא עוזר תודה!

יעל שלום, אצל ילדים רבים צצים פחדים בגילאים אלו גם בהקשר הלילי וזה מאפיין התפתחות נורמאלית. הבעיה מתחילה כשההורים מתנהלים בצורה כזו שהילד לא מסוגל להתמודד לבדו עם הפחד ומפתח תלות בהורה לצורך כך. המטרה היא להוביל בהדרגה למצב בו בתך תוכל להתמודד עם פחדיה לבד ללא עזרתך. כך היא תרדם לבדה וללא קושי, היקיצות ירדו וכך גם הסיוטים. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

28/08/2014 | 22:36 | מאת: יעל

תןדה על תגובתך! תוכל לתת לי מספר טיפים איך להוביל אותה להתמודד לבד עם הסיוטים?

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים