התעוררויות ליליות רבות לילד בן 7

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

15/08/2014 | 01:44 | מאת: ניקיטה

שלום, בני בן 7 עולה לכיתה ב, עד שהחל מבצע צוק איתן היה ישן לילה שלם, הוא תמיד לא היה אוהב לישון כלומר היה לוקח לו כשעה להירדם ולא משנה באיזה שעה היה נירדם אם זה תשע או אחת עשרה תמיד היה מתעורר בסביבות שש, הוא היה המשכים שלנו, מאז האזעקות הילד ניכנס לחרדה והחל להתעורר בלילות , לדוגמא נירדם בתשע עד אחת ואז מתעורר אפילו 4 פעמים בשעה וקם לחדרינו. הדבר ממש קשה כי הילד כל הזמן בא אלינו ואז אני נאלצת לחזור איתו למיטתו, כל האורות שהשארתי בבית לא עוזרים אפילו שכבר האזעקות הפסיקו זמן מה הילד עדיין מפחד כך אני מרגישה. כאשר אני שואלת אותו ממה הוא מפחד הוא טוען שהוא חולם חלומות מפחידים ואינו זוכר מה, אציין שאם אני ישנה לידו או מתירה לו לישון לידי אז הוא אינו מתעורר, הוא ממש רוצה את נוכחותי לידו או של בעלי כמובן. אני ממש מיואשת , גמורה מעייפות עם כאבי ראש מרוב ההתעוררויות הליליות הללו שלא הייתי רגילה אליהם, בהתחלה היינו מתעצבנים ממש על כמות ההתעוררויות שלו אך ניסייתי לשנות גישה ולישון לידו אך זה ממש לא נוח . אודה להנחיה מה אני יכולה לעשות על מנת להחזירו לתלם של שינה רציפה ללא התעוררויות, תודה ...

ניקיטה שלום, לפי מה שאת מתארת קשיי השינה של בנך היו קיימים לפני המבצע אך החמירו בעקבותיו. כרגע את מתארת מצב אופייני לילד עם חששות שמלוות בקושי בהרדמות ויקיצות מרובות. הנקודה החשובה היא שהילד מפתח תלות בהורים כדי להרגע, להפיג את חששותיו ולהרדם. הוא חייב אותכם כדי להרדם ולא לומד לעשות זאת לבד הן בהשכבה והן בלילה. המטרה הכללית היא להוריד בהדרגה את תלות זו של הילד בהורים. למעשה תלות זו מאריכה את הזמן בו לוקח לילד להרדם ומובילה למספר רב של יקיצות בלילה. אפשר למשל ליישם תוכנית בה משכיבים את הילד לישון ומורידים בהדרגה את התערבות ההורים. אפשר לבדוק את הילד כל מספר דקות בזמנים הולכים וגדלים. בזמן הבדיקה עצמה ההתערבות היא גם מינמאלית לזמן קצר. דבר זה יכול גם לעזור להרדם בזמן קצר יותר וגם להוביל להפחתה במספר היקיצות הליליות. אם הבעיה נמשכת כדאי לפנות ליעוץ מקצועי. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים