שינת יום לעומת לילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

17/01/2014 | 05:43 | מאת: אתי

שלום, בני בן 10 חודשים. היה רגיל לישון במיטת ההורים ולהירדם בהנקה. גמלנו אותו מכך ע"י הפרדה מוחלטת בין הנקה לשינה והנחה במיטתו תוך כניסות מתוקצבות לחדר אם בוכה. בלילה התהליך עבד מצוין. הוא יודע להירדם לבד לחלוטין. אנחנו מפזרים לו מוצצים במיטה והוא לוקח לבד. לעומת זאת, בשינת היום התהליך לא עבד. ניסינו מספר ימים אך הבכי לא נחלש ונמשך שעות עד שנהיה צרוד לחלוטין. 2 שאלות: 1. האם צורת ההירדמות בשעות היום יכולה להשפיע על ההירדמות בלילה או שתינוקות מפרידים בין השניים? כלומר, האם ניתן לעזור לו להירדם במהלך היום בשיטות "אסורות" (החזקה בידיים וכו') כדי שיישן? 2. במהלך הלילה הוא עדיין מתעורר לפעמים, אם הבכי לא נחלש כעבור מס' דקות אנו ניגשים אליו לליטוף כל 2-3 דקות. מה יכולה להיות הסיבה להתעוררויות? האם סביר שישתפר עם הזמן? יש לציין שוב שבתחילת הלילה הוא נרדם לבד לחלוטין ולאחר שעברה כחצי שעה מסיום ההנקה. תודה רבה!

20/01/2014 | 14:51 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

נשמע מצוין. אם ההרדמות ביום ובלילה היא על ידי אותם מטפלים - כדאי לעשות זאת באותה צורה קרוב לוודאי שיהיה שיפור בהתעוררויות הליליות עם הזמן. אפשר לעשות מה שאתם עושים.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים