שינוי בשנת הלילה של בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

27/12/2013 | 05:44 | מאת: שיר

היי, דניאל ינק הנקה מלאה עד גיל חצי שנה ומגיל 3 חודשים ישן שנת לילה מלאה של 10 שעות. בגיל 5 חודשים החל עם מוצקים לצד הנקה ומגיל 6 חודשים החל להתעורר בלילה, כל לילה פעם אחת אחרי 7 שעות שינה. ניסינו הכל אבל הדבר היחיד שהוא רוצה ומרדים אותו חזרה היא הנקה אינטנסיבית של רבע שעה. מיותר לציין שתמל או מים לא עושים את העבודה....ועד שהילד לא מקבל הנקה לא נרדם. הוא עצמאי בשטח, ישן בחדרו מגיל חודש ולכן מבחינתי זו רגרסיה ( מה גם שאני עייפה ומתגעגעת ללילה שלם). האם זו תופעה מוכרת ? האם ייתכן שזה הגעגוע להנקה , לאמא או רעב אמיתי ?( תמל לא מוכן לאכול במקום גם לא על ידי בעלי) מה אפשר לעשות בנידון כדי לחזור ללילה שלם? לילה טוב , שיר

02/01/2014 | 08:39 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בהחלט יכול להיות רעב אמיתי. תינוקות בני 7 חודשים עדיין יכולים לאכול בלילה ואין למנוע זאת מהם. עם זאת יש להפריד בין ההנקה בתחילת הלילה ובין תהליך ההרדמות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים