קשיי הרדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/11/2013 | 11:08 | מאת: מיכל

בתי בת חמישה וחצי חודשים. מההתחלה ישנה טוב בלילה וביום, נרדמה לבד אחרי אמבטיה, הנקה וטקס שינה. מתעוררת בלילה פעם אחת להנקה. בשבועיים האחרונים התחילו בעיות שינה . התחילו בקטן והתפתחו לבעיה של ממש. זה התחיל ממעט בכי בזמן ההרדמות והתעוררויות מדי פעם. המשיך במוצץ שהיא למדה להוציא מהפה וצריך להחזיר לה אותו (לפעמים עשרות פעמים בלילה) . עד עכשיו התייחסנו להתעוררויות כאל סימן למצוקה או לחוסר נוחות זמני ולא הקפדנו להחזיר את התינוקת לעריסה מייד כשנרגעה. בימים האחרונים היא כבר מסרבת להירדם בעריסה בלילה (ביום ישנה יופי) מתחילה לילל מייד כשמניחים אותה. אנחנו מנסים להרגיע אותה בליטופים ובלחישות-ללא הצלחה. חוסר השקט שלה הולך וגובר עד שבאיזשהוא שלב (לרוב אחרי כשעה) הופך לבכי היסטרי. בשלב הזה מרימים אותה כדי להרגיע אבל היא כבר ממש בהיסטריה-נרגעת עלינו אחרי כחצי שעה אבל כבר נשארת מתוחה כולה-וברגע שמנסים שוב להניח בעריסה מתחילה לבכות בהיסטריה. בגלל שאנחנו לא בטוחים אם משהו כואב לה(אולי שיניים)כי מוזר לנו שפתאום "שכחה" איך לישון בעריסה באיזהשהוא שלב אחרי כמה שעות אנחנו מתייאשים ולוקחים אותה אלינו לסלון. אתמול נרדמה רק בשעה שתיים עשרה בלילה ורק בטרמפולינה (כל ניסיון רק להתקרב למיטה גרר בכי היסטרי)וישנה בה עד האכלת הלילה. מה עושים? תודה

13/11/2013 | 08:36 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בגיל זה מוקדם מידי לבצע התערבות כלשהי וחוץ מזה היות ומדובר בתופעה של שבועיים בלבד - בוודאי שאין מה לעשות כעת. פשוט תזרמו עם השינוי ותעזרו לה להרדם. בעוד מספר שבועות תתחילו ללמדה להרדם בתחילת הלילה בכוחות עצמה ואז צפוי להופיע שיפור.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים