הפרעות שינה בילד בן 7 בכיתה א

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

26/05/2013 | 13:19 | מאת: kk

שלום רב, בני בן ה-7 סובל מבעיות שינה, מאז שנולד מעולם לא ישן לילות שלמים, יקיצות לילה, ביעותי לילה מגיע למצב של בכי ולא מזהה אותנו ואת הסביבה למשך דקות ארוכות, ומיד חוזר לישון כלא היה, בשנה האחרונה מאז שעלה לכיתה א' השינה השתפרה, להירדם אף פעם לא הייתה בעיה, בזמן השינה היו התעוררויות אך תמיד חזר לישון, בחצי שנה האחרונה המצב החמיר מאוד, גם לא נרדם בערב בטענה שהוא פוחד מחרקים,יתושים, דמויות ממשחקי מחשב או תכניות טלוויזיה, וממש מייבב מבכי, אני ובעלי מנסים להסביר לו שזה לא אמיתי שזה מצויר ואף הורדנו משמעותית את כמות הצפייה במסכים, אך זה לא עוזר, הוא מתעורר בלילה מספר רב של פעמים ואף לא חוזר לישון כלל ומחכה רק לבוקר, מבקש לישון בספה בסלון או במיטה עם אמא בלבד, הוא ישן עם אחיו בן השלוש באותו החדר ולפני כחודשיים סיפרנו לו שתהיה לו אחות, אני חוששת שזה מה שגרם להידרדרות אך לא בטוחה, כל שיטות הפעולה לא צולחות, טבלת מדבקות, מתנות קטנות אם יישן כל השבוע במיטה שלו, הסברים וכו', אנחנו כבר די מיואשים וכולם לא ישנים בלילה בגלל הבעיה, ואף בכיתה כבר מדברים איתי על קשב וריכוז (למרות שעבר מבחן טובה לפני כניסתו לכיתה א' ויצא גבולי), המצב משפיע מאוד על התנהגותו בכיתה, למרות שהילד חכם ופיקח ברמות גבוהות, בנוסף יש לציין שהוא סובל מגיל שנתיים מויסות חושי ועבר טיפולים של מרפאה בעיסוק, שחייה טיפולית, רכיבה טיפולית, דבר שלא עזר כלל לבעיה, כיום אנחנו בצומת דרכים של האם ללכת לאבחון נוסף או ראשית לבדוק את בעיות השינה אצל פסיכולוג, אשמח להצעות ושמות מטפלים, תודה!!

27/05/2013 | 07:46 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

בעיות שינה יכולות להיות מטופלות במסגרת מרפאת שינה אצל רופא שינה. אם הבעיות הן גם מעבר לשינה - פחדים ושינוי התנהגותי במשך היום יש מקום דווקא לפנות לפסיכולוג.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים