התעוררות מוקדמת

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/05/2013 | 06:08 | מאת: נינה

שלום, בתי בת שנה ו ארבע. לימדתי להרדם לבד וגמלתי אותה מהנקה בלילה(היא יונקת במהלך היום) והיא ישנה רצוף. העניין הוא שהיא מתעוררת ב 5:30 בבוקר ורוצה להתחיל את היום, לצאת מהחדר ולינוק. אני רואה שהיא עדיין עייפה והיא גם נרדמת ב 7:30 בדרך לגן. השאלה שלי היא איך אני יכולה לגרום לה לישון יותר, עד 6 או 6 וחצי? אני משכיבה אותה לישון כל ערב ב 8 8 וחצי. תודה רבה

26/05/2013 | 12:04 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין פתרון ממש טוב. מדובר בד"כ ברצף של שינה של 8-10 שעות (תלוי מתי נרדמה) והתופעה שכיחה מאוד בגיל זה. הדרך היחידה היא לתת בקבוק/הנקה ולנסות שתמשיך לישון. במקביל להחשיך את החדר כדי שאור הבוקר לא ייכנס אליו. לפעמים אפשר לנסות לדחות את שעת ההליכה לישון אך לא תמיד זה עובד.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים