הפסקת נשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/04/2013 | 15:10 | מאת: איתי

ביצעתי לילדי בן השנה ותשעה חודשים בדיקה במעבדת שינה. תוצאות הבדיקה:- משך הרישום: 6 שעות 25 דק', במהלכן אובחנו 12 הפסקות נשימה מלאות ו- 27 חלקיות, בצפיפות של 6 אירועים לשעה. נרשמו 46 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מתחת ל- 90%, מרמה בסיסית של 96% עד למינימום של 82%. אחוז הזמן בו ריווי החמצן מתחת ל- 90% 2%. בוידאו נצפו נחירות ומאמץ נשימתי, בעיקר בתחילת הלילה. הומלץ על סינגולאייר ופליסונאז. שאלתי האם יש צורך בניתוח להסרת הפוליפ או הטיפול התרופתי מספיק? אודה לקבל חוות דעתך.

08/04/2013 | 15:50 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

עם תוצאות בדיקת שינה אלו הייתי מגדירה את ההפרעה בדרגה בינונית וממליצה על ניתוח (כריתת אדנואידים או אדנואידים ושקדים). ההסתייגות היחידה היא שאינני שיתכן וקיימים נתונים נוספים שנלקחו בחשבון והביאו את הרופא לתת הנחיות אלה ולא הנחיות לניתוח.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים