ריבוטריל בהפרעות שינה קשות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

11/03/2013 | 11:28 | מאת: מעין

שלום לך ד"ר טאומן, ביתי בת השלוש וחצי סובלת (ואיתה כולנו...) מהפרעות שינה קשות. הבעיה שהחלה בינואר (כסבב שני) וחוזרת כל לילה אובחנה כפארסומיה.היא מתעוררת עם ביעותים שנמשכים בין שעה לשלוש וחצי שעות בלילה. אחרי שמלטונין (כדור שהיא הצליחה לבלוע) לא עזר, נכנעתי להמלצת הרופאה ונתנו לה ריבוטריל.המינון שהרופאה במרפאת שינה רשמה הוא 0.01 מ"ג לקילו. ביתי שוקלת כמעט 13 קג.לפי החישוב שלנו נראה שזה פחות מחצי טיפה... לעומת זאת רופא המשפחה רשם 6 טיפות. אנחנו מבולבלים... הלילה היא קיבלה את המינון הנמוך, שאינו השפיע. הרופאה אינה זמינה לנו, כך שאיננו יודעים מה לעשות. מה המינון המקובל? האם אנו צודקים בחישוב? לילות נעימים ותודה מראש

11/03/2013 | 16:08 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ניתן לעלות במינון הקלונזפם גם ל-0.05 מ"ג לקילו ואף יותר. הופעה של ביעותי לילה במשך 1-3.5 שעות חריגה ביותר! כמו כן - אני לא כל כך מבינה את הרציונל בטיפול במלטונין. ממליצה לחזור לרופאת השינה בכל מקרה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים