התעוררות מוקדמת אצל בת שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

17/02/2013 | 11:17 | מאת: שירה

שלום רב, ביתי בת שנתיים, הולכת לישון בסביבות שבע וחצי בערב. מדי בוקר היא מתעוררת בין 4:30 ל 5:30 ולא מצליחה לחזור לישון. אם משאירים אותה בחדש היא צורחת ויכולה להמשיך המון זמן (למשל הבוקר מתוך ייאוש אחרי כמה ניסיונות להחזיר אותה לישון בעשרים לחמש השארנו אותה לבד והיא פשוט צרחה כ45 דקות עד שנרדמה לחצי שעה) בגן היא ישנה מעט מאוד, בין 30 דקות לשעה לעומת זאת בשישי-שבת היא ישנה קרוב ל3 שעות בצהריים) מה אפשר לעשות כדי לאחר לה את הקימה? אחרי קימה כ"כ מוקדמת קשה לה מאוד להחזיק מעמד בגן עד הצהריים. ניסינו להשכיב אותה מאוחר יותר וזה לא שינה את השעה שהיא קמה. תודה מראש על עזרתך!

17/02/2013 | 13:58 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין פתרונות טובים להשכמה מוקדמת. אפשר לנסות לדחות לאט ובהדרגה את זמן ההליכה לישון, אפשר לדאוג להחשכה טובה של החדר ואפשר לתת בקבוק ולראות אם חוזרת לישון לאחר מכן. כל השיטות הללו עובדות רק בחלק מהמקרים. פרט לכך - אין הרבה מה לעשות.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים