שינויים בהרגלי השינה בבן 4.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

12/02/2013 | 08:07 | מאת: הדס

שלום, בני בן 4.5 חודשים, עד לפני מספר שבועות, נהג לישון מ-7 בערב עד 5 בבוקר, עם קימה אחת בסביבות 2 להנקה. יש לציין, שהוא יונק באופן בלעדי, ומורדם על ידנו במנשא או עגלה (בכל הרדמה). במשך היום ישן תנומות קצרות מאד (כחצי שעה עד 45 דק') במיטתו או אך אם נרדם בעגלה, ניתן להגיע אפילו לשעתיים - אם ממשיכים להניע את העגלה מפעם לפעם. לוקח מוצץ. ישן רק על הגב. הכל השתנה מאז החל תהליך של בקיעת שיניים (עוד לא בקעו), מאז שזה התחיל להטריד ולהכאיב לו, הוא מתעורר לעתים קרובות, כל שעתיים-שלוש. זאת לעומת פעם, שהיה מגיע לשינה רצופה של 6-8 שעות. אנחנו מותשים וגם הוא נראה מותש. מה ניתן לעשות ע"מ לגרום לו לשוב להרגליו הישנים?? פרט נוסף, הוא היה יונק במשך היום כל שעתיים. אחות טיפת חלב יעצה לנסות להגדיל את הרווח בין ההנקות ואכן הגדלנו לשעתיים וחצי - שלוש וחצי. אך, נראה שזה הוסיף לקשיים בשינה שלו. אשמח לתשובה / עצה בהקדם, תודה, הדס

14/02/2013 | 07:47 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אני לא בטוחה שהגדלת המרווחים בין ההנקות נכון. מה שנכון זה לא להציע הנקה על כל אי נוחות/בכי. אפשר גם להתחיל לנסות להפריד בין הנקה והרמדות (לתת לו אפשרות להרדם עצמאית ללא הנקה וללא נענוע). אם בוקעות שיניים- לשים משחת הרגעה לכאבים בפה לפני ההליכה לישון.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים