מתקשה להירדם גיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/02/2013 | 22:27 | מאת: נורית

שלום רב , בני בן החצי שנה מתקשה להירדם לבד במיטתו, עליי לציין שעד גיל חצי שנה הוא היה נרדם לבד במהלך היום ובערב היינו מלטפים אותו והוא היה נרדם, מהרגע שהוא הגיע לגיל חצי שנה (כלפני שבועים) הוא לא מפסיק לבכות שמניחים אותו בעריסה רק שמרימים אותו על הידיים נרגע וחוזר חלילה. מה שגם הוא התחיל להירדם שנותנים לו בקבוק תמ"ל (עד עכשיו היה מקבל בקבוק שאוב )כך שאנחנו מניחים אותו שהוא כבר נרדם עלינו ואז אחרי 45 דק' של שינה מתחילים את ההשכבה. בכי , ידיים , בכי , ידיים....במהלך הלילה הוא קם כל שלוש שעות להנקה. מה ניתן לעשות? לתת לו לבכות? לפעמים כל הסיםור הזה לוקח שעתיים עד שנרדם סופית... מאייש מאוד

06/02/2013 | 07:25 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מה שאת מתארת זה בדיוק ההקשר שנוצר בין הרדמות ובקבוק התמ"ל. הוא נרדם עם הבקבוק ואתם מנסים הרדמות עצמאית 45 דקות לאחר מכן וזה לכן הרבה יותר קשה. דאגי לכך שלא ירדם על הבקבוק (גם לא ינקר) ואז הכניסי אותו לתהליך ההשכבה שלמרות שלא תהיה קלה בהתחלה תהיה הרבה יותר קלה מאשר היום.במהלך הלילה יכול לאכול - אין למנוע זאת ממנו. אם יירדם בצורה עצמאית ללא תלות בבקבוק תשארנה רק ההתעוררויות האמיתיות שלו עקב רעב.

06/02/2013 | 08:14 | מאת: נורית

תודה רבה על התגובה המהירה. שאלה קצרה נוספת כיצד הכי נכון לגרום לו להירדם לבד, אני מבינה שזה במיטה אבל לתת לו לבכות ואז לגשת, להרים אותו או לא מהמיטה.... לפעמים הוא ממש נכנס לבכי היסטרי שמרימים הוא נרגע ואז אני מחזירה למיטה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים