בן 5 חודשים לא ישן בלילה - מיואשים!!!!

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

19/12/2012 | 11:55 | מאת: הילה

שלום. אתחיל מהסוף... :) יש לנו תינוק בן 5 חודשים שמתעורר מינימום 3 פעמים בלילה, בד"כ בשעות פחות או יותר קבועות - 1:00, 3:00, 5:00. לא תמיד בשעות האלה ולא תמיד כל ההתעוררויות בעלות אותו אופי ובאותו אורך, אבל זה פחות או יותר מתאר את הלילות שלנו... עכשיו לרקע: הוא נולד במשקל תקין, תמיד אכל טוב ונחשב תינוק רגוע. לא בוכה כמעט אף פעם. גם כשעייף או רעב הוא רק "מקטר". משנולד הוא פלט המון. חשדנו בריפלוקס (כיוון שגם לאחותו היה), אז בגיל 3 חודשים כבר נתנו טיפול תרופתי, ששיפר מאוד את המצב. במהלך היום הוא ישן שנת בוקר- 1.5 שעות בערך, שנת צהריים- 2.5-3 שעות (לרוב עם לפחות התעוררות אחת באמצע) ושנת אחה"צ - כחצי שעה. בכל ערב יש לו שגרה די קבועה. אמבטיה סביב 19:30, בקבוק סביב 20:00, והשכבה סביב 20:30. נרדם לבד (על הגב). כאשר משכיבים אותו, הוא מקטר קצת, נכנסים לתת לו מוצץ ויוצאים. אם הוא לא עייף מדי זה יכול להימשך 3-4 דקות וזהו. כשקצת יותר קשה לו להירדם והוא מעיף את המוצץ מהפה אנחנו נותנים לו קצת טיג'ל וזה ממש מקל עליו אבל סה"כ הוא נרדם עצמאית בד"כ. התעוררות ראשונה סביב השעה 1:00 ומקטר. נכנסים אליו לחדר, נותנים מוצץ ויוצאים. לרוב נרדם מהר חזרה. אם לא- שוב טיג'ל. אח"כ סביב 3:00 הוא יותר עירני ומקטר קצת יותר. בשלב הזה מקבל בקבוק, עושה גרעפס ווחזר למיטה עם מוצץ. לרוב נרדם אחרי 3-4 דקות. בערך שעתיים אח"כ הוא מתעורר, ובשלב הזה יכול להיות ער גם שעה-שעה וחצי, לעיתים קרובות הוא גם עושה קקי בשעות האלה ונורא קשה להרדים אותו חזרה, וחוזר חלילה... בשבועיים האחרונים התחלנו לעשות כל מיני "נסיונות" אולי לשנות לו הרגלים- השכבה על הבטן למשל, לא עזרה... אפילו ניסינו במשך כמה לילות לתת לו אקמול סביב 1:00, לשלול כאבי שיניים - לא עזר.... האינסטינקט שלי אומר לי שמשהו מציק לו ולכן הוא מתעורר. אפילו אתמול החלפנו לו תמ"ל מסימילאק לסימילאק קומפורט שהוא דל לקטוז ואמור להקל על כאבי בטן. הוא מקבל את זה טוב אבל בלילה לא היה שינוי. התעורר ב- 22:00, ואז בין 1:00-2:30 היה ער לגמרי! ואז שוב ב- 5:00 וב- 6:00. אנחנו די מיואשים כי אני לא מצליחה להבין אם הרגלנו אותו למשהו לא טוב, או שפשוט הוא סובל מכאבי בטן/שיניים.... מתסכל!!! מה עושים?

19/12/2012 | 12:24 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

מה שאת מתארת נשמע בסה"כ תקין (אין באפשרותי לקרוא הודעה כל כך ארוכה ומלאה בפרטים) ודווקא השימוש הרב בטיג'ל ושינויים חוזרים - מיותרים. תינוק בן 5 חודשים לא אומר לישון לילה שלם ויכול להתעורר לצורך אכילה. אין למנוע זאת ממנו. פרט לכך - אם נרדם עם מוצץ וכמובן שלא יכול בגילו להכניס מוצץ במהלך הלילה חזרה - ההורים הם אלה שיכניסו לו את המוצץ עד שילמד לבד לעשות זאת. לא הייתי עושה שום שינוי בשלב זה והייתי ממשיכה עם צורת ההרדמות בתחילת הלילה שנמשמעת מצוין.

19/12/2012 | 13:01 | מאת: הילה

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים