שינה חסרת מנוחה והתעוררות מרובה אצל תינוקת בת 8 חו

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/12/2012 | 11:43 | מאת: מיטל

שלום, ביתי בת 8 חודשים. מאז שנולדה היא תינוקת מאוד אקטיבית ונמרצת וישנה מעט מאוד יחסית לתינוקות אחרים. בתחילת הדרך ישנה טוב בלילה (התעוררה פעמיים בלילה), אך בחודשיים האחרונים היא מתעוררת לפחות 4 פעמים בלילה (לעיתים גם יותר), ולרוב היא נרגעת מהר (על ידי הרמה/ הנקה). אני קישרתי את זה להכנת חניכיים וצמיחת שיניים (היא עוד לא הוציאה אף שן), אך זה נראה לי כבר יותר מדי זמן. מה שבעיקר מדאיג אותי היא העובדה שגם כשהיא ישנה, היא מאוד תזיזתית- ממלמלת המון ומזיזה את הידיים או הרגליים מתוך שינה בעצבנות (מעין תנועות מונוטוניות וחדות של הגפיים), פשוט שינה מאוד לא רגועה. כשנולדה נאמר לי שיש לה טונוס שרירים מוגבר, שילך וישתפר, אך עדיין יש לה תנועות מאוד חדות ועצבניות (גם בערות וגם בשינה). מה דעתך? האם יש מקום לטיפול פיזיותרפי? האם המקור הוא התנהגותי? אודה לך על תגובתך. תודה ויום טוב!

15/12/2012 | 08:18 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

תנועתיות רבה בשינה - שכיחה בגיל הילדות. הדבר היחיד שצריך לבדוק הוא אם יש גם רעש נשימתי בשינה (נחירות/נשימה כבדה). אם כן יש מקום להפנותה לבדיקת שינה. לגבי התנועות הקופצניות - תקין (קרוב לוודאי) אולם הדבר הטוב ביותר הוא לצלם תנועתיות "טיפוסית" ולהראות לרופא הילדים שיחליט אם מדובר בתנועתיות תקינה. אין מקום לפיזיותרפיה. לגבי ההתעוררויות המרובות - יתכן ויש מקום לשקול יעוץ מסודר של רופא שינה (תוכלי להביא אליו גם את הצילומים).

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים