יקיצות קבועות בלילה של תינוק

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

07/12/2012 | 17:35 | מאת: הדס

היי ריבי, האוצר שלי בן 7 וחצי חודשים. במהלך היום נזקק לנדנוד כדי לישון אולם בערב אחרי מקלחת וארוחת ערב הוא נרדם עצמאית במיטה שלו. בשעה יחסית קבועה הוא קם לאכול בקבוק, וגם בשעה קבועה - ארבע בבוקר - הוא מתחיל לבכות וזה מסתיים במוצץ בד""כ. אח"כ יש עוד בכי בסביבות השעה חמש, שהוא יותר ממושך וקולני שלא מסתיים במוצץ. ברוב הפעמים אני צריכה להרים אותו או לתת לו לשתות קצת מים ולערסל אותו בידיים והוא נרדם. ברור לי שהכל זה הרגל ולא צורך, אבל אף פעם לא נתקלתי בתינוק שקם לבכות בשעות קבועות.... מה עושים? יותר מטריד אותי הבכי מההרגל של האוכל, שאותו אני מנסה למגר ע"י הפחתה של 30 סמ"ק מדי כמה ימים. תודה רבה

10/12/2012 | 11:47 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

את צריכה להתמקד בתהליך ההרדמות. אם אכן לא נרדם/מנקר/עושה את מעבר היום-לילה על הבקבוק בתחילת הלילה הרי שבשלב זה אין מרום להתערבות. אם הוא "תלוי מוצץ" בתהליך ההרדמות אז נזקק למישהו שיכניס לו את המוצץ במהלך הלילה. אין למנוע ממנו אכילה במהלך הלילה. בגיל זה תינוקות עדיין אוכלים בלילה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים