הפרעות שינה אצל בת שנתיים והריון של האם

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

16/09/2012 | 14:00 | מאת: ליאתי

שלום, בני בת שנתיים, משולבת בגן שנה שניה. אני נמצאת בחודש שביעי להריוני. לבתי יש סדר יום קבוע, ב- 19:00 ארוחת ערב, מקלחת, טכס שינה שכולל סיפור או סתם פטפוט/פרידה מהבובות בחדר, בקבוק והירדמות במיטה בסביבות 20:00-20:30. בחודש האחרון היא החלה לגלות מרדנות וסירוב להירדם לבד - בוכה, צורחת, מבקשת רק אותי, רוצה שארים אותה על הידיים ובעיקר צורחת עד שמתעייפת ונרדמת. אני משתדלת להישאר איתה בחדר, לדבר אליה, להרגיע באמצעות בובה (משחק הרדמה של הבובה), מרימה אותה ומחזירה, ולעיתים גם יוצאת ונכנסת שוב כשהיא צורחת ברקע. בנוסף לכך היא החלה גם להתעורר בשעה קבועה בלילה - בסביבות 3-4 ולצרוח שהיא רוצה אותי או את אביה, בוכה בהיסטריה ללא הפסקה ושום דבר אינו מרגיע אותה, רוצה שנרים אותה, נרדמת על הידיים שלנו אך כשמחזירים אותה מתעוררת מיד ובוכה בהיסטריה. הדבר יכול להמשך שעה-שעתיים עד שהיא מתעייפת ונרדמת. מאז שאני בהריון נראה לי שהיא פיתחה אובססיה כלפי ביום-יום (מאז ומתמיד היתה קשורה אלי מאוד ויותר) - רוצה רק אותי ולעיתים גם דוחה את אביה, הולכת איתי לכך מקום בבית ומתקשה להיות לבד (מה שלא אופייני לה כי היא יודעת לשחק לבד, נבונה לגילה, פקחית וורבלית מאוד). כמו כן בחודשים האחרונים נראה כי היא עסוקה מאוד בבדיקת גבולות, מתעקשת איתנו ומתנגדת לכל דבר פשוט כמו להתלבש, מקלחת וכו' וכשמציבים לה גבולות מתקשה לקבלו ובוכה בצרחות. האם נראה לך שהפרעות השינה שלה מושפעות מההריון המתקדם שלי ? האם היא מפתחת איזושהי הפרעת שינה שקשורה להרגלים לקויים? האם מפתחת הפרעת התנהגות שקשורה לגיל? אודה לתגובתך , ליאת

19/09/2012 | 14:09 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קרוב לוודאי מדובר בשילוב של הרגלים ישנים ותוספת עקב הגיל שלה (כולל מה שציינת בנושא הצבת גבולות וכו'). קרוב לוודאי שאין קשר עם ההריון. יש בינתיים רק לעקוב היות ומדובר בתופעה קצרה (חודש ימים) . אם לא תראי שיפור או אם תצפו בהחמרה - פנו ליעוץ מסודר של רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים