תינוקת בת שנה לא נרדמת

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

30/08/2012 | 00:10 | מאת: גיל

שלום רב, בתי בת שנה כאשר חמתי שומרת עליה מאז שנולדה. מרגע הלידה היא לא רצתה להירדם לבד,כדי למנוע ממנה חוסר בשינה וכן עצבנות יתר הרגלנו אותה (מתוך חוסר ניסיון)להירדם תוך כדי טיול בעגלה במהלך היום וכן בשקט מופתי-אחרת היא היתה בוכה בלול ולא יושנת כלל.(שתי תנומות של שעה וחצי). ובלילה ראשית מרדימים אותה במיטת הורים וברגע שהיא נרדמת (לאחר כחצי שעה) מעבירים אותה ללול-והתינוקת יושנת שינה רצופה בערך מ-21 ועד 7 בבוקר של מחרת עם כמה יקיצות רק לטובת מוצץ. לפני כמה ימים התינוקת הלכה למעון הראשון שלה,וכמובן איננה מוכנה להירדם אפילו לא לא דקה במהלך היום לא על המזרן ולא בלול למרות כל מאמצי המטפלות ולמרות שהיא עייפה מאוד ואז פתאום יוצא מצב שהתינוקת לא יושנת כל היום,בנוסף לזה גם בבבית התינוקת לא מוכנה להירדם בלול וברגע ששמים אותה שם היא צורחת ובוכה עד אשר מעבירים אותה למיטת הורים-כלומר המצב יותר גרוע מבעבר כי לא ניתן להשכיבה כלל בלול ויוצא מצב שהיא יושנת אותנו. השאלה שלי היא: 1.מה עלינו לעשות כעת לוותר לה שתישן במיטה שלנו כי גם כך קשה לה ההסתגלות בגן אבל זה יצור לנו בעיה כי התינוקת לא תתרגל לישון בשום מקום אחר(וגם כך היא רגילה להירדם בעגלה במהלך טיול) או לחילופין להרגיל אותה לישון בלול עם כל הקשאים הכרוכים בזה? 2.מה היא הדרך הטובה לפי דעתך לפעול במצב זה כדי מצד אחד לא להקשות עליה עוד יותר את הפרידה מההורים-הסתגלות בגן ומצד שני צריך להרגיל אותה לישון כדי שהיא תישן בגן אחרת היא לא רוצה לישון שם בכלל? 3.מהיא הדרך הטובה והמומלצת ביותר להרגיל את התינוק לישון במיטה שלה בשלב זה?י

02/09/2012 | 18:19 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

קשה לי לענות על כל השאלות. אך אציג את העקרונות: רצוי לא להציב יותר מידי אתגרים ושינויים באותה תקופה.במוקדם או במאוחר הילדה תצטרך ללמוד להרדם ללא עגלה/תנועה/מיטת ההורים.דווקא בגן- צפוי שיפור גם ללא התערבות שלכם. היא תתרגל לגננות ולסדרי הדברים בגן.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים