קשיי הירדמות בבת 13

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/05/2012 | 22:45 | מאת: יעל

ד"ר טאומן שלום, ביתי בת 13 ומאז ומתמיד מתקשה להירדם ולוקח לה כ-40-60 דקות להירדם מרגע שנכנסת למיטה (ללא טלויזיה, חדר חשוך עם מנורת לילה). כיצד ניתן לבדוק אם יש לה חוסר במלטונין? האם כדאי/אפשרי לתת סירקדין? שמעתי גם על שורש ולריאן. מה דעתך? תודה רבה!

15/05/2012 | 08:32 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

הרדמות במשך 40-60 דקות היא לא תקינה אולם אינה מעידה על חסר מלטונין. גם מתבגרים שמקבלים מלטונין כטיפול לא סובלים מחסר מלטונין. יש מספר סיבות לקשיי הרדמות בגיל זה וטיפול תרופתי איננו הכרחי בכל מצב. סירקדין לא מתאים לבעיה שהצגת והוא גם לא מאושר לטיפול בילדים. שורש ולראין הוא מרגיע אולם לא הטיפול לבעיות מהן אלה בד"כ. ממליצה לפנות ליעוץ מסודר של רופא שינה לפני שמתחילים כל התערבות טיפולית.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים