בן זוג חולה ב-psc

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

24/03/2010 | 16:20 | מאת: רחלי

שלום רב, בן זוגי מאובחן למעלה מ-12 שנה כחולה psc. אין לו תסמינים חוץ מתפקודי כבד גבוהים מהרגיל והוא לוקח אורסוליט באופן קבוע. הוא אינו נמנע מאלכוהול ושותה כ-4 מנות אלכוהול בשבוע. בדרך כלל בירה ולפעמים אלכוהול באחוזים גבוהים יותר כמו וויסקי. אני יודעת שאלכוהול לא מומלץ לו אפילו שבינתיים לא נראה שהוא מקדם את המחלה. האם נכון להפריד בין משקאות עם אחוז אלכוהול נמוך - כמו בירה שאותה כן ניתן לצרוך לעיתים או להימנע לחלוטין, לא משנה מה הוא אחוז האלכוהול? תודה רבה!

25/03/2010 | 09:06 | מאת:

כפי שציינת אלכוהול איננו מומלץ. כדאי בהחלט לעשות הפרדה ואכן בירה שלה אחוז אלכוהול נמוך מהווה ברירת מחדל טובה יותר לעומת ויסקי.